25. januar 2019

Husk sikkerheden i en kold tid

Om wind chill faktor, glatte veje og godt lys i den mørke og kolde vintertid.

Har kulden betydning for din sikkerhed? Ja! Stor betydning. For frosne fingre kan nemt betjene udstyret forkert. Dine reaktioner bliver sløvere, og måske tænker du – eller din kollega – mere på at komme hurtigt ind i varmen end på sikkerheden. Så klæd dig varmt på, også på korte ture udendørs. Man ved jo ikke, om man rent faktisk kommer ind igen om lidt, eller om en anden opgave melder sig, når man er derude.

Gør klar til glat føre

Vi ved jo godt, at kalenderen melder om vinter, og den første sne er også faldet rundt om i landet. Men det er vigtigt at være forberedt på kulde og glatte veje gennem hele vinteren. 

Du kan være klar til glat føre, hvor I går og kører ved at stille en spand med grus og en skovl, hvor den er nem at tage med – og en anden dér, hvor I ved, at der plejer at blive glat. Der skal ikke mere til.

Sørg for ordentligt arbejdslys

Den mørke tid er over os og vil være det et stykke tid endnu – er der godt arbejdslys alle de steder, hvor der er brug for det? Få det fikset før, der sker ærgerlige skader på mandskab og materiel. Og brug sensorer, så lyset tænder automatisk ved bevægelse eller ved tusmørke.