7. maj 2019

Ny viden skal helt ud på staldgangen

Med SEGES Svineproduktions projekt, Barometerbesætninger, tages temperaturen på implementering af den nyeste viden hos svineproducenterne.

Ved at følge en række Barometerbesætninger vil SEGES Svineproduktion sætte fokus på implementeringen af den viden, der genereres hos SEGES.

”Vi ønsker at opnå en større viden om, i hvilken grad vores viden bliver implementeret i praksis – og hvad der kan være barrierer, hvis den ikke gør,” siger Thomas Sønderby Bruun, som er specialkonsulent i fodereffektivitet hos svin ved SEGES.

I projektet følges syv udvalgte besætninger som skal være med til at løfte sløret for, hvordan SEGES Svineproduktion kan målrette sin kommunikation endnu bedre. Idéen er, at den viden som genereres hos SEGES Svineproduktion, skal følges helt ud på staldgangen for at se, hvordan den implementeres i virkeligheden.

Håndplukkede deltagere

De syv besætninger er nøje udvalgt. Det er besætninger, som ligger i den absolut gode ende i forhold til produktivitet.

”Besætningerne er udvalgt, fordi vi har at gøre med rigtigt dygtige landmænd. Deres produktivitet i dag er der, hvor landsgennemsnittet kommer til at ligge om fem år. Og derfor vil vi meget gerne vide, hvordan vi kan formidle vores viden endnu bedre, så det kommer ud at virke på staldgangene,” siger Thomas Sønderby Bruun.

Én af deltagerne er Søren Andersen fra Spøttrup Svineproduktion. Han ser mange fordele ved at deltage som barometerbesætning.

”At have adgang til den nyeste viden det er noget, der rykker. Og det ved vi, kan ses på bundlinjen. Vi har adgang til Thomas, som er en af landets ypperste inden for lige præcis fodring af søer. Vi forventer helt sikkert, at vi kan optimere vores fodring og blive endnu dygtigere i løbet af projektet,” siger Søren Andersen.

Også blandt Søren Andersens medarbejdere er der begejstring at spore. Her ses det som en mulighed for at få en faglig sparring og blive endnu dygtigere på sit felt. 

”Det her projekt er virkelig spændende. Det er en god mulighed for os, for at få prøvet nogle forskellige ting af. Hvis vi ikke gør noget, så rykker vi os ikke, og så bliver vi ikke bedre. Så på den måde så er det et spændende projekt – både for os og for SEGES,” siger medarbejder i farestalden, Yuri Rogoviyu.