16. maj 2019

Dansk svineproduktion på Madens Folkemøde

Under overskriften "Ja, din kotelet har været levende engang" fortalte svineproducent Anders Kappel og slagter Jens Janniche om grisen - fra stald til bord.

I weekenden blev der holdt første udgave af "Madens Folkemøde" på Lolland: To dage fyldt med debatter om mad, madkultur og fremtidens mad.

Landbrug & Fødevarer havde flere debatter i løbet af de to dage. Blandt andet en under overskriften "Ja, din kotelet har været levende engang". I debatten deltog svineproducent Anders Kappel samt kok og slagter Jens Janniche fra Solrød Madhus til en snak om grisens liv fra fødsel til den ender på spisebordet.
Den første del kunne Anders Kappel fortælle om, mens Jens Janniche lavede udskæringer af en halv gris på scenen. For hvorfor er det, de færreste i dag kan finde ud af at skære en gris ud, mens det for ikke så mange år siden var noget, der var mindst én i husholdningen, der mestrede. Der var da også et par hænder i vejret, da publikum blev spurgt om, hvorvidt de havde prøvet at skære en gris ud.

”Vi har arrangeret debatten her, fordi vi gerne vil fortælle omverdenen, hvordan vi laver grise i Danmark. Og hvem er bedre til det end landmanden selv? Samtidig vil vi gerne give et indblik i, hvad der sker, når grisen kommer til slagteriet, og der bliver lavet de udskæringer, som alle kender fra slagteren og supermarkedet. For ja – din kotelet har været levende engang,” siger Lisbeth Olsgaard, head of branding i Landbrug & Fødevarer.

Om Madens Folkemøde

Madens Folkemøde gæstede madentusiaster fra hele landet på Engestofte Gods den 10. og 11. maj, hvor borgere, ministre, madproducenter og stjernekokke var samlet for at smage på og diskutere fremtidens mad.