28. maj 2019

Hjælp til dokumentation før halekupering

Vi har samlet en række værktøjer, tjeklister og spørgsmål/svar, så du bliver klædt på til at leve op til reglerne i forhold til blandt andet udarbejdelsen af en risikovurdering. På temasiden ligger nu også skabeloner til erklæringer på fire forskellige sprog ved salg af grise til udenlandske aftagere.

Hvis du halekuperer dine grise, skal du kunne dokumentere behovet. Et dokumenteret behov betyder, at din risikovurdering skal vise, at der er væsentlige risici for halebid i besætningen og samtidig skal de daglige registreringer af halebid vise, at halebid er en udfordring i besætningen.

Vi har derfor samlet en række hjælpeværktøjer, som du kan bruge. Blandt andet en række tjeklister, som trin for trin hjælper dig til at gennemgå stalden og lave den krævede risikovurdering og handlingsplan.

Listerne er lavet, så du kan skrive i dem direkte på computeren, men du kan selvfølgelig også printe dem ud og gemme dem.

Men hvordan er reglerne egentlig, og hvordan kommer du i gang med at lave risikovurdering og måske på sigt producere grise med hele haler? Det har vi lavet en lille film om, som du kan se her eller på temasiden. Videoen illustrerer de regler og arbejdsgange, du skal følge i forbindelse med halekupering på din bedrift. Videoen er bygget op som et spil, der følger processen hen mod hele haler.

Udover hjælpeværktøjer har vi også samlet en række svar på de mest hyppige spørgsmål, som vi får, på vores temaside. Blandt andet om tidshorisont for risikovurdering, hvad der bliver tjekket ved kontrolbesøg og hvordan du dokumenterer behovet for halekupering.

WEBINAR: BLIV KLÆDT PÅ TIL RISIKOVURDERING

Den 20. juni har du mulighed for at få en introduktion til det, du skal vide, hvis du kuperer halerne på dine grise. Her holder vi nemlig et gratis webinar, hvor du på 30 minutter kan blive klædt endnu bedre på til blandt andet at lave risikovurdering og kravene til omsættere og udenlandske aftagere. Her kan du også stille spørgsmål til oplægsholderne.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.