20. juni 2019

Medicinsk zink: 460 eksperter samlet i København

Mandag og tirsdag var eksperter fra hele 33 forskellige lande samlet i København for at tale om mulige alternativer til medicinsk zink – og de udfordringer udfasningen i senest 2022 giver.

Udfasningen af medicinsk zink er en udfordring for mange svineproducenter i EU, og det er vigtigt, at der bliver fundet nogle løsninger, som fungerer i praksis og er produktionsøkonomiske bæredygtige. Derfor var SEGES Svineproduktion arrangør af topmødet ”Zero Zinc Summit 2019” i København i starten af denne uge.  

”Vi skal ikke opfinde den dybe tallerken hver gang. Og udfasningen af medicinsk zink, uden at øge brugen af antibiotika, bliver en hård nød at knække. Derfor har vi brug for at dele viden på tværs af hele verden. Og det må man i høj grad sige, at vi har gjort ved mandagens og tirsdagens arrangement i København,” siger sektordirektør i SEGES Svineproduktion, Christian Fink Hansen.

Deltagerne til arrangementet var fra 33 forskellige lande som Kina, Australien, Belgien, USA – og 29 andre.

”Jeg er virkelig glad for at se interessen i at deltage i Zero Zinc Summit. Det viser blot, at manges øjne er rettet imod Danmark som foregangsland inden for at løse nogle af de udfordringer, der er for svineproducenter i hele verden. Jeg tror selvfølgelig på, at vi kan høste en masse ny og brugbar viden, som vil komme de danske svineproducenter til gode. Også selvom det er et arrangement, som ikke er direkte landmands-rettet," siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i SEGES Svineproduktion. 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.