6. april 2020

”Vi giver ikke dialogkaffe, til folk der bryder loven”

I fredags advarede Landbrug & Fødevarer og SEGES Svineproduktion mod besøg fra veganere. Brevet har fået de ansvarlige til at ønske dialog. Men vi går ikke i dialog med folk, der bryder loven, lyder det fra formand Erik Larsen.

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og SEGES Svineproduktion har sendt et brev til samtlige danske svineproducenter. Brevet er en advarsel om, at veganere i disse dage turnerer rundt i landet for at filme hos danske svineproducenter. Og gerne filmer de berørte ejere og medarbejdere.

Advarslen har fået Veganerpartiets medstifter til at tage kontakt til L&F og ønske genmæle i blandt andet LandbrugsAvisen og udtrykke et ønske om dialog.

”I Landbrug & Fødevarer går vi gerne i dialog. Også med vores største kritikere. Men vi går ikke i dialog med en organisation, som systematisk bryder lovgivningen for at skade vores medlemmer og vores erhverv, og det skal ikke være med en pistol for panden,” siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Han fortæller samtidig, at Landbrug & Fødevarer gerne går i dialog, hvis det såkaldte parti stopper med at udføre og opfordre til ulovligheder hos danske svineproducenter.

”Vi ønsker ikke at brænde broer, og den dag Veganerpartiet og deres medlemmer vælger at bedrive jeres politiske arbejde på et lovligt og demokratisk grundlag, så er vi helt klar til at tage dialogen. Og jeg håber da for både for dem, os og demokratiet, at den dag kommer. Gerne før end siden,” slutter Erik Larsen.

Advarsel til danske svineproducenter

Efter en række episoder den seneste tid, hvor veganske aktivister er trængt ulovligt ind på svineproducenters ejendom, advarer Landbrug & Fødevarer nu svineproducenter mod ubudne gæster. Landbrug & Fødevarer ønsker med brevet at advare og samtidig forberede svineproducenterne på, at de kan blive mødt af aktivister på deres egen ejendom.