Baggrund
Ensartet kvalitet
Tre parametre kan have indflydelse på et foders ensartede kvalitet:
- Næringsstoffer
- Smag
- Fysisk struktur
I denne artikel vil specielt næringsstoffernes betydning blive behandlet og i den forbindelse variationen af næringsstoffer.
Hvorledes vil dyrene reagere, hvis foderets indhold afviger fra det optimale? Normalt vil det medføre en mindre produktion og dermed en dårligere økonomi for landmanden. En foderblandings indhold af næringsstoffer er afhængig af råvarernes indhold og deres variation.
Reference |
|
- |
Henneberg, V. og Kristensen, E.S., 1983: Malkekoens produktion ved svingninger i kraftfoderets sammensætninger. Medd. nr. 507. Statens Husdyrbrugsforsøg, København. 4 sider. |
- |
Paulicks, B.R. og Rirchgessner, M., 1986: Zum Einfluss von Proteinmangel auf Milchmenge und Milchinhaltsstoffe bei unterschiedlichen Produktionsfaktoren. Zuchtungskunde 58,3: 196-211, Stuttgart. |
- |
Pedersen, V.E., 1985: Indflydelse af afblanding i foderblandinger på fjerkræets produktionsparametre. Medd. nr. 574. Statens Husdyrbrugsforsøg, Røbenhavn. 4 sider. |
- |
Prinacon, 1988: Prinacon Analyse System. Præsentation 25.5.1988. Vejle. |
- |
Raine, H.D., 1988: Raw Naterial Consistency. The Feed Compounder, 8,6: 68-76. Derby. |
- |
Tscheschmedjiev, B. og Margarita, D., 1983: Gemeinschaftsuntersuchungen zur Präzisierung des Energie- und Proteinbedarfs für Mastschweine. Arch. Tierernähr. 33,7/8: 591-597. Berlin. |
- |
Valdiric, M. og Poppe, S., 1987: Untersuchungen zur Energie- und Proteinkonzentration von Broilerrationen in Kuba. Arch. Anim. Nutr. 37,3: 215-226. Berlin. |
Kilde:
Rapport nr. 89-2-2, 1989. Bioteknologisk Institut, Holdbergsvej 10, 6000 Kolding. Tlf. 75520433