15. maj 2014

Erfaring Nr. 1405

Medliq®’s doseringsnøjagtighed er tilfredsstillende

I vådfoder kan antibiotika doseres tilfredsstillende via Medliq® forudsat, at indstilling og vedligehold er i orden.

Medliq® fra Danish Farm Design er en medicindoserer til stier med vådfoder. En test af doseringsnøjagtigheden viste, at Medliq®-enhederne kan dosere en stamopløsning tilfredsstillende, men det forudsætter, at lufttrykket er indstillet korrekt og at systemet er vedligeholdt. Det er vigtigt at genindstille lufttrykket efter en periode med stilstand, da stamopløsningen ellers ikke doseres korrekt over flere udfodringsperioder inden for et døgn.

Brugerne af Medliq® påpegede, at systemet var nemt at anvende. Den mest tidskrævende faktor ved brug af Medliq® var rengøring af beholderne til stamopløsning samt tidsforbrug til at bringe beholderne hen til rengøringsstedet. Firmaet bag Medliq® har efterfølgende produceret en vogn, hvor beholderne kan vaskes. Vognen var ikke en del af denne erfaringsindsamling.

Erfaringsindsamlingen er gennemført i to besætninger med ad libitum vådfodring af smågrise, og der blev testet 17 enheder i besætning 1 og 10 enheder i besætning 2. Enhederne blev testet med henblik på at undersøge brugervenlighed, holdbarhed, tidsforbrug og doseringsnøjagtighed.

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden, aktivitetsnr. 079-370050.

 


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Karen Bach-Mose, Lisbeth Jørgensen, Elisabeth Okholm Nielsen

Udgivet: 15. maj 2014

Dyregruppe: Slagtesvin, Smågrise

Fagområde: Management, Ernæring