Forsøget viste, at xylanase ikke havde nogen effekt på nedbrydning af NSP (ikke-stivelse polysakkarider, fibre) og profilen af organiske syrer i fermenteret hvede.
Fermentering af hvede øgede koncentrationen af eddikesyre og mælkesyre, samtidig med at pH faldt. Der var ingen forskel i koncentrationen af de organiske syrer, uanset om der var tilsat xylanase under fermenteringen eller ej.
Fermentering i 8-16 timer medførte større andel af partikler under 1 mm sammenlignet med fordelingen i det tørre hvede. Tilsætning af xylanase havde ingen effekt på partikelfordelingen.
Der var fuld genfinding af xylanase efter fermentering, så det forventes, at xylanasen stadig er aktiv i grisen. Derfor forventes samme effekt af xylanase i vådfoder og tørfoder.
Forsøget blev gennemført med to grupper: en gruppe med fermenteret hvede uden xylanase og en gruppe med fermenteret hvede tilsat Danisco Xylanase (4000 U pr. kg korn). Formalet hvede blev blandet med vand i forholdet 1:2,75, og sat til at fermentere. Der blev målt enzymaktivitet, NSP og koncentration af eddikesyre og mælkesyre efter 4, 8 og 16 timers fermentering med og uden xylanase. Partikelfordelingen i det fermenterede hvede blev ligeledes målt efter 8 og 16 timers fermentering med og uden xylanase.