På baggrund af afprøvningens resultater kan det konkluderes, at der under vinterforhold (< 10 °C) skal anvendes ca. 3 kWh/m2 og en ventilationsydelse på ca. 15 pct. for at udtørre en slagtesvinestald med 1/3 drænet gulv og 2/3 spaltegulv over ca. 24 timer. Det kan endvidere konkluderes, at en affugter ikke kan udtørre en stald alene, men at der er brug for varme for at få en affugter til at fungere optimalt. En affugter i kombination med varmetilsætning øger ikke udtørringshastigheden, som primært er bestemt af varmekildens effekt (kW).
Formålet med afprøvningen var at afprøve forskellige udtørringsstrategier i slagtesvinestalde med 1/3 drænet gulv og 2/3 spaltegulv under vinterforhold (<10 °C), herunder effekten af 1) at anvende varme og ventilation samt 2) at anvende affugter alene eller kombineret med varme og ventilation.
I afprøvningen indgik fire sektioner i klimalaboratoriet på Forsøgsstation Grønhøj, hvor de forskellige udtørringsstrategier blev afprøvet. Sektionerne var indrettet med to stier á 15 stipladser med 1/3 drænet gulv og 2/3 spaltegulv og en inspektionsgang foran stierne på 1 m. Ventilationsanlægget var undertryksventilation med diffust luftindtag og én loftsudsugning.
De forskellige udtørringsstrategier blev afprøvet på skift over en periode på tre uger. Forud for hver afprøvning af en udtørringsstrategi blev der startet med rene og udtørrede stalde. Over en periode på 24 timer blev der tilført ca. 70-80 l vand pr. m2 ved brug af overbrusningsdyser, og derefter blev staldene udtørret over 72 timer. Til tiden 0, 6, 12, 24, 30, 48, 54 og 72 timer efter igangsætning af udtørringen blev der målt overfladetemperaturen på spaltegulv, stiadskillelse og sektionsadskillelse og afvejet vand fra affugteren. Desuden blev der kontinuerligt målt temperatur og relativ luftfugtighed i luftindtaget og i staldrummet samt luftydelse.