22. september 2010

Notat Nr. 1029

Prognose for svineproducenternes økonomiske resultater 2010-2012

Lavt renteniveau er medvirkende til forbedring af driftsøkonomien i indeværende år, mens økonomien i 2011 vil blive lidt dårligere, som følge af faldende dækningsbidrag i svineproduktionen, men også stigende omkostninger og renter trækker i den forkerte retning.

Sammendrag

Svineproducenternes tiltrængte og positive udvikling i økonomien de seneste år forventes at fortsætte i in-deværende år, men dog ikke i samme takt som tidligere antaget, som følge af prisstigninger på foder og mindre gunstig prisudvikling for svinekød.

Det lave renteniveau er medvirkende til forbedring af driftsøkonomien i indeværende år, mens økonomien i 2011 generelt vil blive lidt dårligere, som følge af faldende dækningsbidrag i svineproduktionen, men også stigende omkostninger og renter trækker i den forkerte retning.


Figur 1. Driftsresultatet for svineproducenterne i 2009 samt forventninger til 2010 til 2012, 1.000 kr. pr. bedrift.


I 2012 forventes der bedre bytteforhold og stigende indtægter fra svineproduktionen. Dog vil stigende ren-teudgifter tage en stor del af kagen, hvilket især rammer slagtesvineproducenterne.

Der er dog stor spredning i de økonomiske resultater hos svineproducenterne og beregningerne viser, at den bedste tredjedel af svineproducenterne har positiv bundline alle årene.

Læs hele prognose her (link til PDF-fil)

 


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Anders B. Hummelmose

Udgivet: 22. september 2010

Fagområde: Svineproduktionsøkonomi