18. april 2012

Notat Nr. 1207

Ændringer i normer for næringsstoffer

Normerne for aminosyrer til smågrise og til ung-/slagtesvin er ændret. Effektiviteten af fytaseproduktet Ronozyme-NP er værdisat. Normen for vitamin E angives i internationale enheder (IU) samt hvad det svarer til i mg ved forskellige vitamin E produkter.

Normerne for aminosyrer til smågrise er ændret som følge af nye forsøgsresultater. De nye normer er fastlagt ud fra et økonomisk optimum og ud fra et ønske om at reducere diarrébehandlinger som følge af et højt proteinindhold i foderet. Ændringerne til smågrise omfatter både et ændret lysinindhold og en ændret idealprotein-profil. De nye normer er angivet i ændrede vægtintervaller, (6-9 kg, 9-15 kg og 15-30 kg). Mineralnormerne er ligeledes angivet i de ændrede vægtintervaller. 

Fasefodringsnormerne til ung- og slagtesvin er justeret, så normerne hæves lidt både først og i sidst i vækstperioden uden et samtidigt øget proteinindhold.

Effektiviteten af et nyt fytaseprodukt (Ronozyme-NP) er værdisat. 

Normen for vitamin E angives i internationale enheder (IU), og med en tilføjelse om, hvad det svarer til i mg ved forskellige vitamin E produkter. 

Det reviderede normsæt finder du her.

Læs mere om baggrunden for normændringer i dette notat.


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Per Tybirk, Niels Morten Sloth, Lisbeth Jørgensen

Udgivet: 18. april 2012

Fagområde: Ernæring