27. november 2012

Notat Nr. 1231

Simulering af energiforbrug for Dynamic Multistep i kombination med LPC-ventilatorer fra SKOV A/S

Simuleringer af energisignaturen fra en slagtesvinesektion med Dynamic Multistep og DA600-LPC12 ventilatorer viste, at det årlige energiforbrug var 43-51 % lavere sammenlignet med en sektion med Multistep og DA600-3 ventilatorer.

Formålet med denne undersøgelse var at simulere den forventede årlige energibesparelse ved anvendelse af lavenergiventilatorer i kombination med reguleringsprincippet Dynamic Multistep i forhold til reguleringsprincippet Multistep og DA600-3 ventilatorer fra SKOV A/S. 

Det forventede årlige energiforbrug ved reguleringsprincippet Dynamic Multistep og 3 stk. DA600-LPC12 ventilatorer fra SKOV A/S blev sammenlignet med energiforbruget ved reguleringsprincippet Multistep og 4 stk. DA600-3 ventilatorer. Sammenligningen blev foretaget på baggrund af simulering i StaldVent ud fra måling af de respektive energisignaturer i en eksisterende besætning.

Simuleringerne viste, at det forventede energiforbrug på årsbasis var 43-51 % lavere ved anvendelse af reguleringsprincippet Dynamic Multistep og lavenergiventilatorer sammenlignet med Multistep trods anvendelse af kun tre udsugningsenheder i forsøgssektionen i forhold til fire enheder i kontrolsektionen.

Variationen i den simulerede energibesparelse var et udtryk for, hvordan de valgte temperaturstrategier påvirker energiforbruget.

Videncenter for Svineproduktion registrerer fremadrettet energiforbruget i de to sektioner over et helt år. Derved bliver det muligt at sammenligne det anvendte energiforbrug over året med det simulerede energiforbrug ud fra energisignaturen.

Tilskud

Projektet har fået tilskud fra Svineafgiftsfonden og har Projekt ID: 062-330131.


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Anders Leegaard Riis, Erik Damsted, Peter Hansen

Udgivet: 27. november 2012

Dyregruppe: Slagtesvin

Fagområde: Stalde og Miljø