22. august 2013

Notat Nr. 1322

Fodermiddeltabellen er ajourført med nye tabelværdier og navne på vigtige fodermidler

Fodermiddeltabellen er blevet ajourført i et samarbejde mellem VSP og DAKOFO. Vigtige proteinfodermidler har skiftet navn: F.eks. kaldes ”sojaskrå” fremover for ”sojaskråfoder”.

Videncenter for Svineproduktions fodermiddeltabel er blevet ajourført i et samarbejde mellem Videncenter for Svineproduktion (VSP) og DAKOFO. DAKOFO er en brancheforening for korn- og foderstofhandelen i Danmark. Der er bl.a. foretaget følgende ændringer:

  1. Fodermidlerne har fået nye navne og tilføjet et fodermiddelnummer svarende til EU-Kommissionens Forordning nr. 68/2013, som netop er trådt i kraft den 19. august 2013. Eksempelvis skifter ”Sojaskrå” navn til ”Sojaskråfoder” og ”Rapsskrå” skifter navn til ”Rapsskråfoder”.
  2. Tabelværdierne er ajourført på en række betydende fodermidler, bl.a. sojaskråfoder, rapsskråfoder, rapskagefoder, solsikkeskråfoder, fiskemel, hvedeklid, solsikkekage, kornbærme (DDGS), tørrede sukkerroesnitter, græs- og lucernegrønmel.
  3. Beskrivelsen af et fodermiddel præsenteres nu på skærmbilledet ved siden af tabelværdierne for fodermidlet. Hvis der vælges udskrift på begge sider af et ark papir, kommer tabelværdierne på side 1 og beskrivelsen på side 2.
  4. For hver analyse er der angivet information om antallet af analyser, middelværdi, standardafvigelse (anført i enheder på tørstofbasis) og revideringsdato.

 

VSP’s fodermiddeltabel publiceres i form af et regneark. Heri gives en mulighed for at beregne næringsstof- og energiindhold i foderblandinger. 

 

Støtte af Fødevareministeret og EU

Tilskud

Projektet har fået tilskud fra Svineafgiftsfonden samt EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram og har aktivitetsnr. 051-400870 samt journalnr.: 32101-U-12-00195.

 


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Niels Morten Sloth, Jesper Poulsen, Karen Frederiksen

Udgivet: 22. august 2013

Fagområde: Ernæring