23. august 2013

Notat Nr. 1323

Næringsstofindhold i IMCOSOY og EP 100

Fodermiddeldatabasen er opdateret med nye tabelværdier for sojaproteinkoncentratet Imcosoy og det fermenterede tilskudsfoder EP 100.

Der er nye tabelværdier for sojaproteinkoncentratet Imcosoy og for det fermenterede tilskudsfoder EP 100 i Videncenter for Svineproduktions fodermiddeldatabase. Tabelværdierne blev dannet ved otte analyser af fire forskellige batch af hvert produkt for kemisk indhold samt indhold af næringsstoffer. Det anbefales at anvende de nye tabelværdier ved optimering af foderblandinger, hvis produkterne indgår.

Analyserunden blev gennemført, da anvendelse af sojaproteinkoncentratet Imcosoy fra Imcopa og det fermenterede tilskudsfoder EP 100 fra European Protein sker i et vist omfang, specielt i foderet til smågrise, og der var i fodermiddeldatabasen ingen næringsstofværdier for disse produkter. Formålet med dette notat var derfor, ud fra råvareanalyser af flere produktpartier, at fastlægge en tabelværdi for næringsstofindholdet i henholdsvis Imcosoy og EP 100.

 

Støtte af Fødevareministeret og EU

Tilskud

Projektet har fået tilskud fra Svineafgiftsfonden samt EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram og har aktivitetsnr. 051-400870 samt journalnr.: 32101-U-12-00195 .

 


Institution: Videncenter for Svineproduktion

Forfatter: Thomas Sønderby Bruun, Niels Morten Sloth

Udgivet: 23. august 2013

Fagområde: Ernæring