Manual om vådfodermanagement

Vådfodermanualen beskriver de rutiner og kontrolsystemer, der skal sikre den fulde gevinst ved anvendelse af vådfodring.

Vådfodring har flere fordele:

  • god mavesundhed
  • restriktiv fodring af slagtesvin
  • mulighed for anvendelse og biprodukter.

Styringsmæssigt er der også flere fordele, du kan eksempelvis regulere fodertildelingen via håndterminal og bruge samme computerstyring til opblanding og udfodring.

Vådfodringsanlægget skal anvendes optimalt, og derfor beskriver manual om vådfodermanagement god praksis for de vigtigste rutiner og kontrolpunkter.

Vådfoderfirmaerne AcoFunki, Big Dutchman og Skiold har i samarbejde med ekspertgruppen udarbejdet en minimanual til de mest gængse styringer. Vådfodermanualen kan du bruge sammen med minimanualen. I de to manualer er  der indsat gensidige henvisninger, således at du nemt og hurtigt kan finde relaterede emner.

Minimanualen får du hos din lokale svinerådgiver eller hos firmaerne AcoFunki, Big Dutchman og Skiold.

Vær opmærksom på, at der i håndbogsbladene findes henvisninger til bilag, der kun er tilgængelige ved kontakt til medlemmer af ekspertgruppe vådfodermanagement.

Finansiering

Den Europæiske Union ved den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet.

Fandt du det, du ledte efter?

Tak for din feedback

For at kunne forbedre vores indhold, må du gerne indtaste yderligere detaljer på, hvad du leder efter herunder (valgfrit).

Tak for din feedback

Din indtastning er registreret. Vi evaluerer løbende på feedback fra brugerne.