Slagtesvineproducenterne har i gennemsnit et referencefoderforbrug på 30-110 kg for 2,74 FEsv pr. kg tilvækst. På Labækgård I/S har man formået at øge sin effektivitet, hvilket har resulteret i et foderforbrug på 2,52 FEsv. Her er, hvad du kan lære af den nordjyske svineproducent i den første ud af tre artikel- og videoserier.
Hvordan optimerer du bedriften, så du kan opnå et bedre foderforbrug?
Det har vi spurgt Thomas Lausten, der er medejer af Labækgård I/S i Snedsted, om. Her producerer de 65.000 grise om året og har formået at opnå det fulde udbytte af foderet ved blandt andet at fokusere på råvarer og godt management.
En god regel til et godt foder er, at der er én, der har ansvaret for at blande de gode råvarer.
”Flere kokke fordærver maden, og derfor er der kun én, der står for foder og råvarer,” lyder Thomas Laustens vurdering.
Derudover har Labækgård faste arbejdsrutiner på de seks sites. Dermed ved medarbejderne altid, hvad de skal foretage sig - og der er samtidig tid til at overveje forbedringer, inden arbejdsdagen er omme.