26. januar 2017

Nye krav til foder til DANISH-godkendte besætninger

Ny aftale mellem SEGES og tyske QS Qualität und Sicherheit betyder, at hvis du køber færdigfoder eller er hjemmeblander, skal du sikre dig, at alt foder er købt af en godkendt foder-leverandør.

SEGES og tyske QS Qualität und Sicherheit GmbH har lavet en tre årig aftale, hvor QS stiller samme krav til den danske svinebranche, som de gør til øvrige svineproducerende lande, der leverer levende grise og/eller svinekød til det tyske marked.

Din foderleverandør skal fremgår af en positivliste

Aftalen betyder, at hvis du køber færdigfoder eller er hjemmeblander, så skal du sikre dig, at alt er købt fra en leverandør, der er på en såkaldt positivliste. Positivlisten er en liste over foderstofleverandører, der opfylder kravet om at være certificerede. Certificeringen skal være QS eller tilsvarende standard, der er anerkendt af QS. Certificeringen kan også være ISO 22000/TS 22002-6 certificeret inklusiv en ekstra tjekliste udarbejdet i et samarbejde mellem DAKOFO, QS og SEGES.

Eneste undtagelse fra kravet er, hvis der indkøbes korn af egen avl direkte fra anden landmand.

Fra 1. april 2017 vil det blive kontrolleret ved DANISH-besøg, om dit indkøbte foder er købt hos en leverandør, der på det tidspunkt fremgår af positivlisten.