31. januar 2017

Øget pres på Kommissionen omkring medicinsk zink

På foranledning af L&F har den fælles europæiske landbrugsorganisation Copa Cogeca rettet henvendelse til Kommissionen og udtrykt bekymring over EU's medicinagenturs foreløbige anbefaling om et forbud mod brugen af medicinsk zink.

Copa Cogeca fremhæver, at det nuværende alternativ til brugen af medicinsk zink vil være et øget forbrug af antibiotika, hvilket strider imod indsatsen for at nedbringe risikoen for antibiotikaresistens på europæisk niveau. Copa Cogeca påpeger vigtigheden af at Kommissionen foretager en grundig konsekvensanalyse af et forbud mod brugen af zink før der træffes en beslutning omkring anbefalingen fra  EU's medicinagentur.

I øjeblikket afventer Kommissionen, at EU's medicinagentur på ny gennemgår det oprindelige dokumentationsmateriale samt evt. supplerende eller nyt materiale efter, at 18 firmaer, der i dag har markedsføringstilladelser til veterinære lægemidler med zinkoxid, har klaget over afgørelsen. Proceduren forventes at tage ca. 4 måneder og vil derfor forskyde en endelig afgørelse i Kommissionen.

L&F følger løbende sagen og er i tæt dialog med medicinalfirmaerne, ligesom vi er i direkte dialog med Kommissionen omkring dette.