8. juni 2018

Transportegnethed: Tjek for halebid

Nu kommer næste vejledning i serien om tjek af transportegnethed. Vejledningen gør det nemmere for landmændene at se om en gris med halebid er transportegnet eller ej.

Nye vejledninger skal gøre det nemmere for landmænd, chauffører og dyrlæger at sikre, at grisene er transportegnede. I starten af maj kom første vejledning til tjek af brok. Den nye sætter fokus på halebid og viser med billeder, om en gris, der har halebid, er transportegnet eller ej.

”Størstedelen af grise, der bliver sendt på slagteri, har ingen anmærkninger. Men det sker, at en gris med halebid, bliver sendt af sted, selvom den burde have været behandlet eller aflivet. Det skal vi blive bedre til at vurdere og her er den nye guide en stor hjælp,” siger Christian Fink Hansen, som er sektordirektør i SEGES Svineproduktion.

”Der er fortsat tale om et relativt lille antal, når man ser på den samlede produktion af grise, men det er ikke godt nok. I dansk svineproduktion stræber vi altid efter at gøre det endnu bedre, og det her er ingen undtagelse. Det er landmændene, der har det primære ansvar for at sikre dyrenes transportegnethed, og sammen med chauffører og dyrlæger skal vi have nedbragt antallet af sager,” afslutter Christian Fink Hansen.