4. september 2018

Udbrud af Afrikansk Svinepest i Bulgarien: Sort zone udvides

Der er konstateret Afrikansk Svinepest i den østlige del af Bulgarien. Danish Transportstandard ændrer status for landet, så det nu er hele Bulgarien, der er omfattet af sort zone.

Der er konstateret Afrikansk Svinepest i den østlige del af Bulgarien. Danish Transportstandard ændrer status for landet, så det nu er hele Bulgarien, der er omfattet af sort zone.

”På grund af den hastige udbredelse af Afrikansk Svinepest i Bulgarien og Rumænien, skifter Bulgarien dags dato status til sort zone. Dels er der mange udbrud i den østlige del af Bulgarien, og dels er vi usikre på, om der kan være flere tilfælde af udbrud i Bulgarien, som vi ikke er informeret om”, fortæller Bent Nielsen, afdelingschef for Veterinær- og kvalitetsforhold i SEGES.

Udbruddet af sygdommen er konstateret i en baggårdsbesætning i regionen Varna i den østlige del af Bulgarien. Det er ikke mere end et par uger siden, at der blev konstateret Afrikansk Svinepest i den sydøstlige del af Rumænien, der grænser op til Bulgarien.

 

De sorte zoner er områder med aktuelle udbrud af afrikansk svinepest eller stærkt forhøjet risiko for udbrud. Røde områder er forhøjet risiko, mens grønne områder er lavrisikoområder.