29. november 2018

SEGES offentliggør antibiotikafølsomhed

Som noget nyt offentliggør SEGES Svineproduktion i fremtiden data over antibiotikafølsomheden i de mest udbredte svinebakterier i dansk svineproduktion.

SEGES Svineproduktion har som noget nyt valgt at offentliggøre data over antibiotikafølsomhed i de mest udbredte svinebakterier i dansk svineproduktion. Data kommer fra SEGES Laboratorium for Svinesygdomme, der dagligt udfører resistensbestemmelse af relevante sygdomsfremkaldende svinebakterier i Danmark.

”Det er vigtigt at kende til antibiotikafølsomheden i de sygdomsfremkaldende svinebakterier, så man som svineproducent kan sikre et rationelt forbrug og en effektiv behandling. Derfor har vi valgt at tilbyde denne service. Det gør det nemlig muligt at lave en opgørelse over antibiotikafølsomheden på nationalt niveau, som kan støtte svineproducenter og dyrlæger når der skal foretages valg af antibiotika,” siger Nicolai Rosager Weber fra SEGES Svineproduktion.

Data omfatter antibiotikafølsomhed i alle hæmolytiske E. coli, Streptococcus suis, Actinobacillus pleuropneumoniae bakterier, som er isoleret fra 1. januar 2014 og er opgjort pr. halvår. Data over antibiotikafølsomhed vil fremadrettet blive offentliggjort hvert halve år på SEGES Svineproduktions hjemmeside.