7. november 2019

For andet år i træk - svineproduktion vinder pris for bedste arbejdsmiljø

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Svendborg til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Endnu en gang vinder en svineproduktion Landbrugets Arbejdsmiljøpris. I år er det svineproduktionen Kokkenborg ved Svendborg, der med deres gode ledelsesevner og hjælpsomme medarbejdere har høstet prisen.

”Der skal lyde et stort tillykke til Kokkenborg, der er en velfortjent vinder af prisen. Vi uddeler jo hvert år prisen til den bedrift, som gør noget ekstra for at styrke sikkerheden i det landbrug, der trods mange initiativer stadig er en farlig arbejdsplads. Det er især derfor, at vi har valgt at give prisen til Kokkenborg. Bedriften har med deres synlige ledelse og hjælpsomme medarbejdere sat arbejdsmiljøet højt i dagligdagen”, lyder det fra arbejdsmiljøchef i SEGES, Helle Birk Domino.

Struktur og tydelig ledelse er nøgleord

Møder og opfølgning har faste pladser i kalenderen - blandt andet ved rosetavlen, hvor medarbejderne holder styr på møder, bedriften og opfølgning i stald samt giver hinanden et klap på skulderen, når de har hjulpet en anden medarbejder.

For ejerne Dorte og Jens Himmelstrup er det vigtigt, at alle medarbejderne kan ytre sig, og der er struktur på hverdagen i bedriften.

”Jeg er utrolig stolt af den virksomhed, vi driver, og meget stolt over vores medarbejdere, som er utroligt dygtige og dedikeret. En organisation er nemlig ikke stærkere end sit svageste led. Det er ikke sådan, at den nye elev ikke må sige noget. Her må alle udtrykke deres mening”, siger den glade ejer Dorte Himmelstrup.

Mange af Kokkenborgs tiltag giver samtidig medarbejderne lyst til at blive på bedriften i mange år.

”Det er en fantastisk arbejdsplads at være på, da der er mulighed for udvikling, og hvis man har problemer, så står man ikke alene med dem. Man får hjælp af sin leder eller fra ejerne. Så der er stor fortrolighed. Det er derfor, at jeg har været her i mange år,” siger Jan L. Hansen, driftsleder på Kokkenborg.