18. december 2019 | Opdateret/Gennemlæst 28. januar 2020

Nye regler om P2-masker og bad

1. januar træder en række ændringer i bekendtgørelsen ”Sundhedsrådgivningsaftaler for svinebesætninger” i kraft, som har til formål at forebygge, at husdyr-MRSA spredes fra svinebesætninger til det omgivende samfund. Læs, hvad ændringerne betyder for dig.

Støvmasker til besøgene

Fra den 1. januar 2020 skal der være såkaldte P2-masker, altså støvmasker som dækker næse og mund, i alle stalde med en sundhedsrådgivningsaftale. Maskerne er tiltænkt besøgende, som opholder sig i stalden kortvarigt. For eksempel håndværkere og rådgivere.

Personale skal gå i bad efter arbejdsdagens ophør

Udover at have masker tilgængelig for besøgende, skal der senest 1. juli være adgang til bad i forbindelse med arbejdspladsen. Badet skal bruges af alle ansatte ved arbejdsdagens ophør.

L&F: Vores ønsker er ikke imødekommet

Vi har i Landbrug & Fødevarer forsøgt at få lempet reglerne om bad, men der har ikke været lydhørhed over for vores ønsker.

Først i det nye år vil vi komme med en mere præcis afklaring af, hvordan de nye regler skal fortolkes. Vi vil desuden komme med forslag til, hvordan forrum og dertilhørende bad kan indrettes.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.