5. maj 2020

Podcast: Vi hjælper dig med at vælge foder

Foder er den dyreste omkostning, og det er vigtigt at få, hvad man betaler for. Derfor gennemfører SEGES Svineproduktion løbende storstilede tests af foder. Og i år bliver mineralblandinger testet for første gang.

Foder er den dyreste omkostning for svineproducenter – og det er vigtigt, at du får det, du betaler for.
Derfor laver SEGES Svineproduktion løbende test af firmablandinger for at sikre, at der er det i, der bliver lovet på indlægssedlen. Men også for at vise, hvilken blanding der giver bedst produktivitet. 

”Tidligere var det en offentlig opgave at teste den ernæringsmæssige kvalitet af foderet, men det blev mindre og mindre prioriteret. Derfor tog vi for flere år siden over,” siger Jesper Poulsen, seniorkonsulent hos SEGES Svineproduktion, i en podcast, som netop er udkommet.

 

Her giver han og Tina Sørensen, også SEGES Svineproduktion, et indblik i hvordan foderet bliver testet på både laboratorium og i staldene på Grønhøj.

Som noget nyt bliver mineralblandinger nu testet.

”Der er megen snak om mineralblandinger til hjemmeblandinger og historier om, hvordan nogle skiller sig meget ud. Derfor er det oplagt at se på indholdet og på grisenes produktivitet ved fire forskellige blandinger,” siger Tina Sørensen.

Hør podcasten her og bliv klogere på, hvordan foderet bliver testet, så det bliver nemmere at vælge det rigtige.