28. oktober 2020

Årets særlige indsats – lederegenskaber og engagement udløste pris

Vinderen af Årets særlige indsats Anne-Lene Charlotte Papp har både skabt gode resultater for pattegriseoverlevelsen på hendes arbejdes plads og er med til at engagere medarbejderne i det daglige.

Det lå ikke i kortene, at Anne-Lene Charlotte Papp skulle arbejde i landbruget, da hendes mor sendte hende på landbrugsskole i sin tid. Hun er opvokset i København og griseproduktion var til at starte med ikke drømmejobbet.

”Jeg er født og opvokset inde i København, så da min mor sendte mig på landbrugsskole, tænkte jeg: Du er ikke rigtig klog. Jeg var så bange for en gris, så det var helt frygteligt. Men den ene praktikperiode tog den næste skoleophold. Og så var jeg færdig, og nu ved jeg ikke, hvad jeg ellers skulle have lavet, hvis jeg ikke skulle være i landbruget,” lød det fra vinderen af Året særlige indsats, da hun fik tildelt prisen til Viden på Tværs i Herning.

Det er blandt andet hendes egenskaber som leder og det gode engagement, der var med til at udløse prisen. Anne-Lene Charlotte Papp har blandt andet i form af sit arbejde som driftsleder på Heinemosegaard i Kirke Eskilstrup skabt gode resultater for pattegriseoverlevelsen, da PattegriseLIV 2.0 blev afsluttet i september, hvor de sænkede pattegrisedødeligheden med 6,7 procentpoint fra 23,3 procent i starten af PattegriseLIV til 16,6 procent.

Troede kun hun var nomineret

Den nye opsætning af årets Svinekongres, Viden på Tværs, bød også på en anden form for kåring af Årets særlige indsats. Derfor vidste Anne-Lene Charlotte Papp kun, at hun var nomineret til prisen, og ikke at hun allerede havde vundet den. Det var samtidig derfor, at der viste sig et meget overrasket udtryk i Anne-Lenes ansigt, da formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, kom på scenen for at fortælle, at hun var vinderen af prisen med ordene:

”Anne-Lene taler om, at hun er meget stolt af nomineringen. Det har du sådan set også grund til at være, fordi det kræver gode lederegenskaber, men også masser af engagement at skabe så flotte resultater, som vi har set, at du har kunne skabe. Jeg kan også sige til dig, at det er også dommernes holdning. Derfor håber jeg også, at du bliver endnu mere stolt nu, fordi dommerne har valgt lige præcist dig til at være Årets særlige indsats,” fortalte han.

Se hele videoen og kåringen af Anne-Lene Papp: