10. december 2020

Fugleinfluenza: Til dig med grise og hobbyfjerkræ

Efter udbrud af højpatogen fugleinfluenza har Fødevarestyrelsen opsat restriktioner, som kan komme til at påvirke flytning af grise på din produktion, hvis du har fjerkræ. Derfor opfordrer sektordirektør for SEGES Svineproduktion til, at du afskaffer dig dine fjerkræ på bedriften.

Hvis du som griseproducent har hobbyproduktion af fjerkræ på bedriften eller blot et hønsehus i baghaven, bør du overveje at slagte eller afskaffe dyrene hurtigst muligt. Det skyldes, at det kan have konsekvenser at have fjerkræ på besætningen, når du skal modtage eller flytte grisene på grund af tilfældene af fugleinfluenza.

I forbindelse med udbruddet af fugleinfluenza har Fødevarestyrelsen opsat en række restriktioner. Det betyder, at hvis du som griseproducent med enten produktion af fjerkræ eller hobbyfjerkræ på din besætning ligger inden for en radius af 10 km fra det ramte område, må du ikke modtage eller udlevere grise fra din ejendom uden Fødevarestyrelsens tilladelse.

”Vi opfordrer derfor til, at du slagter eller afskaffer dine fjerkræ på ejendommen hurtigst muligt. Det gælder specielt, hvis det er en hobbyproduktion med for eksempel fem høns i baghaven,” siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i SEGES Svineproduktion, og tilføjer:

”Med det seneste nye udbrud af fugleinfluenza fundet i en hobbybesætning ved Jellinge onsdag den 9. december er der stor bevågenhed. Vi ved ikke, hvor det rammer næste gang. Der er derfor god grund til at reagere hurtigt.”