15. december 2020

Styr på fodring = Bedre dækningsbidrag

Der er penge i at have styr på foderindhold såvel som foderstruktur. Silokontrol og sigtekontrol er to gode steder at starte for at sikre et højt dækningsbidrag.

Der er stor forskel på, hvor ofte danske slagtegriseproducenter laver en sigtekontrol af det formalede korn. Men anbefalingen er klar: Hver 14. dag bør man tage en Bygholm 2-sigte og lave en prøve, som gerne skal vise, at minimum 70 % af partiklerne har en størrelse på under 1 mm.

”Formalingsgrad af kornet er utrolig vigtig for at lave gode resultater på foderforbruget. Vi skal veje produktet før og efter sigteprøven, så vi kan se, om formalingsgraden er, som den skal være. De producenter, som har godt styr på hygiejne og sundhed i stalden, kan komme op på 80 % under 1 mm, når det hele spiller,” siger Kim Kofoed, som er foderrådgiver hos VKST.

Få gode råd i videoen, hvor Kim Kofoed deler sine erfaringer og fortæller, hvad man skal være særligt opmærksom på, hvis man vil forbedre dækningsbidraget i sin slagtegriseproduktion.

Kim Kofoed er med på en del af opstartsbesøgene i Produktionskoncept Slagtesvin, hvor han gennemgår hele foderladen til en såkaldt teknikgennemgang. For hvis man har styr på fodringen af sine slagtegrise, har man allerede et godt fundament til at få et bedre dækningsbidrag.

Se også listen med krav og tiltag, som deltagere i Produktionskoncept Slagtesvin skal leve op til. Hvem ved? Måske, du kan blive inspireret.