7. januar 2021

Zinkfri 2022: Kan modsætninger mødes?

Reduktion af protein har en positiv effekt på forekomsten af fravænningsdiarré. Til gengæld koster det på produktiviteten. Men kan modsætninger mødes?

Nedtællingen er i fuld gang. Der er under halvandet år til, medicinsk zink bliver forbudt i hele EU. Hvordan undgår vi i Danmark, at forbruget af antibiotika stiger markant eller flere griseproduktioner ”vælter” på grund af fravænningsdiarré?

Det er dén udfordring, SEGES Svineproduktions Zinkberedskab har fået til opgave at komme med løsningsforslag til.

En del af arbejdet handler om sammensætning af foder. Her har blandt andet forsøg med reduceret protein vist et stort potentiale. Det er også her, modsætninger mødes. For hvordan undgår man, at produktiviteten falder for meget som følge af lavere protein i foderet? 

Det er noget af det, du kan høre i den nyeste podcast fra SEGES Svineproduktion i serien ”Zinkfri 2022”. Denne gang med Hanne Maribo og Niels-Jørgen Kjeldsen, begge chefforskere hos SEGES Svineproduktion.

 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.