15. april 2021

Lovkrav om sygestier til løsgående drægtige søer

Efter en overgangsperiode er det nu et krav for alle soholdere, at der som minimum skal være 2,5 pct. sygesti-pladser i forhold til antallet af løsgående drægtige søer.

Er du soholder, skal du være opmærksom på, at overgangsperioden fra 2011 til slutningen af 2020 om sygestier til løsgående drægtige søer er slut, og det dermed nu er et lovkrav for alle soholdere, at der som minimum skal være 2,5 pct. sygestier i forhold til de løsgående drægtige søer, du har i din besætning.

SEGES Svineproduktions anbefaling er dog, at du har 3-5 pct. sygesti-pladser, hvis dine drægtighedsstier er indrettet med æde-/hvilebokse eller elektronisk sofodring. Hvis drægtighedsstalden er indrettet med gulvfodring eller vådfodring, hvor der er konkurrence om fodret, er anbefalingen 10 pct. sygesti-pladser.

Sygestierne bør være placeret inde i drægtighedsstierne eller i midten af drægtighedsstalden.

Senere i år vil SEGES Svineproduktion i en video gennemgå, hvordan du indretter dine sygestier, så dine søer kommer sig bedst muligt.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.