22. april 2021

Bonuskonto til DanBred-producenter

Alle griseproducenter med DanBred-genetik får nu mulighed for at tilmelde sig LFS Bonusprogram og få en bonuskonto.

Som griseproducent og bruger af DanBred genetik kan du nu få en bonuskonto med bonuspoint. Bonuskontoen bruges som fordelingsnøgle, når Landbrug & Fødevarer Svineproduktion (LFS) deler ud af det overskud, som DanBred genetikken skaber. 

Grunden til, at man som griseproducent og bruger af DanBred genetikken får mulighed for at få en bonuskonto med bonuspoint, er, at du ved at købe genetikken understøtter aktiviteter i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion. Derfor er det blevet besluttet af LFS sektorbestyrelse, at når der foretages en overskudsuddeling, skal det tilbageføres til de producenter, der bruger DanBred-genetik.

”Lige siden starten af det nye DanBred, så har det været planen og ambitionen, at det skal resultere i et overskud, som skal komme de danske griseproducenter til gode. DanBred er inde i en stabil og positiv udvikling, og det taler for, at der kan uddeles en bonus fra foråret 2022 og fremover,” lyder det fra formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion Erik Larsen.

Startede med eksport af avlsdyr

Det er ikke første gang, at overskud fra Landbrug & Fødevarer Svineproduktion uddeles til griseproducenterne. Både i 2011 og 2013 blev der uddelt et overskud.

”Da DanBred genetik er verdensførende, besluttede vi at satse på eksport af vores avlsdyr. En eksport der skulle komme de danske svineproducenter til gode. De bidrager nemlig til at udvikle genetikken hver dag og understøtter Landbrug & Fødevarer Svineproduktions arbejde,” fortæller Erik Larsen. 

Fordelingen af point

Du kan få en Bonuskonto og få del i bonuspointene hvis du: 

  • Har genetikforsyningsaftaler og bruger sæd fra DanBred orner 
  • Har DanBred-søer i din produktion – indkøbte polte eller egenproducerede
  • Har leveret slagtegrise med DanBred-genetik til de danske slagterier i perioden.

Bonuspointene beregnes både for 2019 og for 2020. Bonuspointene vil blive brugt som fordelingsnøgle, når Landbrug & Fødevarer Svineproduktion foretager uddelinger fremover. Overskuddet uddeles forholdsmæssigt i forhold til antallet af Bonuspoint. Det vil sige, at halvdelen af bonuspointene går til de danske soholder, og den anden halvdel går til slagtesvineproducenterne, der leverer til et dansk slagteri i forhold til den andel af DanBred genetik, grisene indeholder. Det er det årlige køb af DanBred-genetik – herunder blandt andet sopolte og genetikforsyningsaftaler – der omregnes til Bonuspoint.

Vigtigt at afgive samtykke

En forudsætning for at få en Bonuskonto og få del i Bonuspoint er, at du som producent afgive samtykke. Alle CVR-numre vil modtage en Samtykkeerklæring i deres E-boks i starten af uge 18 med information om, hvordan man afgiver samtykket. Senest den 25. maj 2021 skal samtykket være afgivet. Herefter vil bonuspoint blive beregnet og meddelt.  

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.