27. april 2021

Opfordring: Bliv hjemme, hvis du er syg – og bliv vaccineret mod influenza

Håndtering af influenza bør være en del af alle bedrifters zoonotiske smittebeskyttelsesplan. SEGES Svineproduktion har derfor udarbejdet en tekst, som du kan sætte ind i din bedrifts smittebeskyttelsesplan. Målet er at skabe den bedst mulige smittebeskyttelse.

Hos SEGES Svineproduktion er der stort fokus på at undgå at smitte grisene med virus. Deriblandt også influenza. Derfor opfordrer Charlotte Sonne Kristensen, chefforsker Husdyrinnovation fra SEGES Svineproduktion, at der tilføjes en tekst til alle bedrifters smittebeskyttelsesplan. Teksten er sendt til alle landets dyrlæger, men du kan også finde teksten her på hjemmesiden.

"Det er vores klare anbefaling, at svineproducenter forholder sig aktivt i forhold til at beskytte grisene mod smitte med influenza", siger Charlotte Sonne Kristensen.

Essensen i dokumentet er at opfordre alle der kommer i stalden til at følge to helt enkle råd.

"Bliv vaccineret mod influenza. Hvert år. Og hvis du skulle opleve symptomer på influenza, så er det ekstra vigtigt, at du bliver hjemme og ikke udsætter hverken dyr eller kolleger for smitten. Så mindskes risikoen for smitte", opfordrer Charlotte Sonne Kristensen.

Risikoen for at en gris bliver smittet med influenza, og en gris derefter smitter et menneske er meget lille. Alligevel er det vigtigt at gøre alt, hvad man kan for at undgå, at situationen opstår.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.