6. maj 2021

Gratis webinar: Tjen flere penge på dine slagtegrise

29 kroner i øget dækningsbidrag per slagtegris. Det er gennemsnittet for deltagerne i Produktionskoncept Slagtesvin. Nu kan du få nogle af de bedste råd fra konceptet, når vi holder gratis webinar den 28. maj.

Er du slagtegriseproducent eller medarbejder i en slagtegriseproduktion? Så kan du nu få 11 gode (og gratis) råd til at opnå en højere effektivitet og bedre dækningsbidrag i stalden. Det sker fredag den 28. maj, når SEGES Svineproduktion inviterer griseproducent Carl Johan Schultz, deltager i Produktionskoncept Slagtesvin samt slagtegriserådgiverne Bjarne Knudsen (Svinerådgivningen) og Kristian Jensen (Danish Crown) i studiet.

”Produktionskoncept Slagtesvin er, som navnet siger, et samlet koncept, hvor en række tiltag målrettet den enkelte bedrift giver den store gevinst for deltagerne. Men der er en række mindre delelementer, som langt de fleste slagtegriseproducenter vil kunne få glæde af at implementere. De gode råd vil vi gerne dele med landets slagtegriseproducenter og deres medarbejdere,” siger Joachim Glerup Andersen, som er projektleder på Produktionskoncept Slagtesvin.


Tal fra deltagerne i Produktionskoncept Slagtesvin. PSU Scoren for senest opgjorte kvartal (Q2, 2020) er 137 svarende til 37 kr. mere pr. gris.

Dansk slagtegriseproduktion – også i fremtiden

Produktionskoncept Slagtesvin blev udviklet for fem år siden for at styrke dansk slagtegriseproduktion i en tid, hvor antallet af slagtninger var faldende.

Siden 2016 har 44 besætninger deltaget i Produktionskoncept Slagtesvin – og langt størstedelen har rykket deres indtjening markant. I gennemsnit er dækningsbidraget øget med 29 kroner per gris. Blandt andet ved at følge en række gode råd og have fokus på systematik i deres dagligdag.

I konceptet overvåges grisenes daglige tilvækst og deres foderforbrug følges meget tættere end vanligt. Samtidigt indføres –og fastholdes - mere systematik i produktionen, så der opnås bedre resultater på både tilvækst, foderforbrug og dødelighed.

”Mange af de tiltag, der er med i konceptet, har virket og i kombination med en stærkt forbedret genetik på slagtegriseegenskaber givet nogle endda rigtigt flotte resultater. Så jeg håber, at mange har lyst til at deltage i vores gratis webinar. Uanset om de vil være med i Produktionskoncept Slagtesvin, eller blot savner gode råd til at gøre bundlinjen bedre,” slutter Joachim Glerup Andersen.

Tak til Svineafgiftsfonden for at gøre det muligt at afholde webinaret, som sikrer fortsat udvikling af dansk slagtegriseproduktion.  

 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.