3. juni 2021

Smittebeskyttelse: Gratis webinar til dine udenlandske kollegaer

Har du kollegaer, som taler ukrainsk eller engelsk? Så fortæl dem om vores to gratis webinarer om smittebeskyttelse.

Engelsk og ukrainsk webinar om smittebeskyttelse

Alle bør kende til reglerne for smittebeskyttelse, for at undgå at der kommer smitte som for eksempel afrikansk svinepest til Danmark - og ind på danske bedrifter. Derfor inviterer SEGES Svineproduktion den 14. og 24. juni gratis webinarer om temaet - målrettet udenlandske kollegaer. Det første webinar er på engelsk og efterfølgende vil en version oversat til ukrainsk blive sendt. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs.

”Langt de fleste medarbejdere, danske såvel som udenlandske, kender til reglerne omkring smittebeskyttelse. Men det kan være sundt at få dem opfrisket. Specielt i forbindelse med at mange udenlandske kollegaer tager hjem på sommerferie og vender tilbage fra nogle af de lande, som vi ved, har haft udbrud af afrikansk svinepest,” siger Kristian Møller, Afdelingschef for SEGES Veterinær- & Kvalitetsforhold.

Forebyggelse af smitte

På webinarerne vil deltagerne få mere viden om generel smitteforebyggelse for at undgå at få sygdomme ind i besætningen. Blandt andet influenza men især i forhold til afrikansk svinepest og om konsekvenserne ved et eventuelt udbrud.

”Risikoen for at få afrikansk svinepest ind i en dansk besætning er reel. Og det er vigtigt at fortælle, at alle har et fælles ansvar for at nedsætte risikoen for det. For eksempel ved at overholde karantænetider, når man kommer fra områder med afrikansk svinepest. Og at man ikke har mad med fra udlandet og endnu værre tager det med ind på bedriften og fodrer grisene med det,” siger Kristian Møller.

 

Webinaret kommer rundt om:

Kort om virus
Smittebeskyttelse i dansk griseproduktion
Hvad er Afrikansk svinepest? Herunder, hvordan menneskelig adfærd har bidraget til, at sygdommen har spredt sig på tværs af Europa
Fakta om foder og foderaffald
"TjekVogn" og vaskecertifikater

 

Arbejdet med at udbrede kendskabet til smittebeskyttelse i dansk griseproduktion er venligst støttet af Svineafgiftsfonden.