26. oktober 2021

Årets elev i dansk griseproduktion 2021

Vinderen af årets elev er både formand i den lokale LandbrugUngdom og er opvokset på en landbrugsejendom. Hun vinder prisen på grund af sin stærke faglighed og hjælpsomhed, hun har vist på sin elevplads på Bangshåb.

Jette Lund Rasmussen på 21 er vinder af Årets elev i griseproduktion 2021. Juryen har valgt at give prisen til hende, på baggrund af at hun er et forbillede for sine kolleger på griseproduktionen Bangshåb i Kjellerup. Hun er initiativrig, hjælpsom og går gerne forrest. Derudover er Jette Lund Rasmussen fagligt stærk og god til at lære fra sig. Hun er nysgerrig på den nyeste viden og viser en stor interesse for griseproduktion. Udover sit arbejde, engagerer Jette Lund Rasmussen sig også i samfundet og viser et stort overskud.

Dette års elev er født og opvokset på en griseproduktion og kender derfor til faget i forvejen. På ejendommen var det almindeligt at holde åbent Landbrug, besøgslandbrug, skolebesøg og deltagelse i bestyrelsesarbejde i den lokale landboforening og udvalg.

Ansvar på gården 

På Bangshåb har hun siden sin ansættelse fra sommeren 2018 både haft ansvaret for farestalden, drægtighedsstalden og løbestalden. Samtidig har hun været med under bedriften udvidelse fra 1.400 til 2.400 søer. 

”Hver dag er ikke den samme, når man passer grise. Og så er det at være en del af noget større vildt fedt. Vi har et fantastisk team herude, hvor vi samarbejder omkring tingene. Så er vi gode til at spare med hinanden, så vi alle bliver klogere,” lyder det fra Jette Lund Larsen, der udover sin elevplads også er formand for LandbrugUngdom i Kjellerup-Viborg afdelingen.

Teamplayer

En af de ting, som ejer af Banghåb Cathrine Staub Laursen fremhæver ved Jette Lund Rasmussen, er hendes måde at kunne bidrage til teamet.

”Jette Lund Rasmussen er ekstrem stærk fagligt, hvilket er en af hendes forcer, men den største force er hendes væremåde og personlighed. Hun bidrager samtidig til et godt arbejdsmiljø. Hun er virkelig unik for vores team,” siger hun.

Med prisen modtog Jette Lund Rasmussen en pengepræmie på 10.000 kr.

To andre elever med i finalefeltet

Udover Jette Lund Rasmusen var to andre elever også i finalen om at blive årets elev. Det var Anders Agerbo Hansen, som er elev fra Dortheasminde Avl & Opformering i Lunderskov, samt Maj Christensen, som er elev fra I/S Holger & Rolf Hansen i Frederikshavn. Begge finalister modtog en pengepræmie hver på 5.000 kr.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.

Jette Lund Rasmussen er vinder af årets elev 2021.
Mai Christensen er en af finalisterne til Årets Elev i dansk griseproduktion 2021.
Anders Agerbo Hansen er den anden finalist til Årets elev i dansk griseproduktion 2021.