22. december 2021

Podcast: Hvad gør man, når prognoserne ikke holder?

For mange landmænd er benchmarking og prognoser vigtige værktøjer, når der skal laves budget og lægges strategi for fremtiden. Men hvad gør man, når de ikke holder. I en ny podcast fortæller Søren Andersen fra Spøttrup Svineproduktion om sin oplevelse.

Benchmark og prognoser er vigtige værktøjer for landmænd. Men hvad sker der, når forudsætningerne vælter? Når Afrikansk Svinepest rammer Tyskland og priserne på smågrise falder?

Det spurgte vi smågriseproducent Søren Andersen fra Spøttrup Svineproduktion om. Og han har en helt særlig måde at arbejde med prognoser på.

- Helt konkret har jeg en farbror, som er revisor og formand for bestyrelsen. Han og jeg sætter os ned en gang i kvartalet, når vi laver vores kvartalsrapporter. Så kigger vi på, hvordan markedet ser ud. Ikke bare herhjemme, men også ude i den store verden. Og så definerer vi nogle nye prognoser for det næste kvartal. Laver selvfølgelig nogle prognoser for året, men følger op kvartalsvis, forklarer Søren Andersen om sit arbejde med prognoser.

Hør meget mere om Søren Andersens måde at arbejde med budgetter og prognoser på og bliv klogere på SEGES Erhvervsøkonomis arbejde med både prognoser og benchmarking ved Sisse Villumsen Schlægelberger.

Lyt med, når Søren Andersen fortæller om, hvordan han arbejder med budgetter og prognoser.