18. januar 2022

DANISH Boksen gør hverdagen lettere for griseproducenter

Det er forkert at sige, at DANISH Boksen er mere bureaukrati til griseproducenterne - platformen er udviklet for at gøre det lettere at opfylde dokumentationskrav til internationale standarder og markeder ved eksport af grise og grisekød, lyder det fra næstformand i Landbrug & Fødevarer Gris Allan V. Pedersen.

I oktober måned fik alle erhvervsdrivende griseproducenter med et CHR-nummer et brev i deres e-Boks om, at de nu havde adgang til DANISH Boksen. Der har været en efterspørgsel fra de danske griseproducenter om at gøre den administrative del af kontrollen lettere.

Den opgave har vi i Landbrug & Fødevarer Gris løst. Vi har haft fokus på at udvikle en platform, som kan samle de dokumenter, de internationale markeder kræver, og som er nødvendige ved et kontrolbesøg fra DANISH eller Fødevarestyrelsen.

Vi bliver nødt til at forholde os til at vores kunder forventer en høj standard, og det vil de have dokumentation for.

Frigiver tid

Jeppe Bloch, formand for Danske Svineproducenter, skrev på Landbrugsavisens hjemmeside, at vores landbrugsvirksomheder ”er ved at drukne i papirtyranni” fra både myndighedernes side, men også fra egne rækker. Her henviser han blandt andet til platformen DANISH Boksen. 

Men jeg er ikke enig. Platformen har ikke til formål at give flere timer foran computerskærmen i stedet for ude i stalden. Vi har i Landbrug & Fødevarer Gris netop valgt at få udviklet DANISH Boksen for at frigive mere tid til griseproducenterne.

Det gøres for eksempel ved, at vores leverandører og samarbejdspartner kan sende og overføre dokumenter direkte ind i DANISH Boksen. Desuden er der egenkontrollen, hvor en skabelon i DANISH Boksen uploades, udfyldes og gemmes direkte, uden noget er håndteret fysisk.

DANISH Boksen har kun gjort det lettere og mindre tidskrævende.

Ro i maven 

Platformen er udviklet til at give ro i maven. Det fysiske dokument, der er svært at finde i en kontrol-situation, ligger nu gemt digitalt et samlet sted, hvor det hurtigt kan findes og fremvises. Derudover er der en funktion, hvor DANISH Boksen sender en notifikation, når det er tid til at opdatere et dokument.

Jeg har selv taget platformen i brug og kan kun tilskrive mig den ro, det giver mig at vide, at mine dokumenter er samlet digitalt ét sted. 
DANISH Boksen er udviklet til griseproducenter af griseproducenter.

Bestyrelsen Landbrug & Fødevarer Gris blev jeg valgt ind i af landmændene sidste år, og jeg har haft fornøjelsen sammen med en brugergruppe på otte andre griseproducenter at have stor indflydelse på form og indhold.

Jeg er dog enig med Jeppe Bloch i, at vi skal være opmærksom på at begrænse bureaukrati mest muligt, så der ikke kommer flere timer foran pc’en ind i vores hverdag. Vi skal i stedet bruge mere af vores tid på medarbejderne, grisene og resten af bedriften.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.