17. februar 2022

Nye EU-regler for veterinære lægemidler

28. januar 2022 trådte de nye EU-regler for brugen af veterinære lægemidler i kraft. Reglerne kommer til at have indflydelse på anvendelsen af veterinære lægemidlerne, og dermed også antibiotika, fremover.

Den nye EU-forordning har til formål at ensrette brugen af veterinærmedicin i EU-landene og dermed mindske udbredelsen af antibiotikaresistens.

Det gøres, ved at de veterinære lægemidler fremover skal bruges i overensstemmelse med det enkelte lægemiddels produktresumé, også kaldet SPC. Derfor må der ikke længere afviges fra produktresuméets anvisninger i forhold til dosis eller behandlingsperiode. 

Reglerne kan komme til at betyde en stigning i forbruget af veterinære lægemidler, og dermed også antibiotika, i Danmark.

Du kan i videoerne høre Christian Strøyer, der er kontorchef for Dyrevelfærd & Veterinærmedicin hos Fødevarestyrelsen, fortælle kort om de nye regler, deres betydning i forhold til brugen af antibiotika, og hvad reglerne har af konsekvenser.

Video: Hvorfor kommer der nye regler for brugen af veterinære lægemidler?

Video: Hvad betyder de nye EU-regler for veterinære lægemidler for brugen af antibiotika hos de danske griseproducenter? 
Video: Hvad kommer forordningen til at betyde for registreringen af veterinærmedicin fremover?
Video: Har du spørgsmål vedrørende EU-forordningen?

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.

Hvis du vil vide mere, vil holde dig opdateret eller har spørgsmål til den nye EU-forordning, kan du benytte dig af nedenstående links: