22. september 2022

Gratis online kurser til nyansatte i stalden

Du kan nu give dine medarbejdere uden landbrugsfaglig erfaring et stort fagligt boost. Otte nye gratis online kurser fra SEGES Innovation fokuserer på arbejdsplanlægning, systematik og den grundlæggende faglighed i griseproduktion.

Har du nye medarbejdere i stalden, som ikke før har arbejdet i dansk griseproduktion, så er der godt nyt til dig som arbejdsgiver. Ved at gennemføre få online kurser får dine ansatte et solidt fundament til at yde en effektiv arbejdsindsats.

Kurserne udbydes på dansk, engelsk, ukrainsk og rumænsk, og de har interaktive og underholdende elementer, der fastholder deltageren og gør indlæringen til en positiv oplevelse. 

”Kurserne giver faglig viden direkte til staldgangen, så det faglige niveau bliver hævet. Samtidig er kurserne med til at lette oplæringsarbejdet for driftsleder og ejer,” fortæller chefkonsulent Dorthe Poulsgaard fra SEGES Innovation.

Prioriteret arbejdsindsats i stalden

SEGES Innovation har før udbudt online kurser, og de er allerede blevet gennemført 6.500 gange. De tidligere kurser beskriver rutiner og giver baggrund for dansk griseproduktion – i den nye kursus-række tages der udgangspunkt i tilsynet af grisene.

”Hvad skal du lægge mærke til, når du tilser grisene og i hvilken rækkefølge? Det får du svar på i kurserne. Du bliver hjulpet til at prioritere din arbejdsindsats, så den giver værdi for dig selv, for dyrene og for landmanden,” siger Dorthe Poulsgaard og fortsætter:

”For at sætte det lidt skarpt, så kan man sige, at alle og enhver kan se, om soen mangler foder. Men at vide, om soen er rask, kræver en vis faglig viden, og den kan man få i de nye online kurser, så man efterfølgende er bedre rustet til at finde de syge søer i stalden.”

Indholdet i kurserne er blevet valgt ud fra en lang række interviews med driftsledere, der har fortalt om medarbejdernes udfordringer i den første tid i stalden. For det landbrugsuddannede personale vil indholdet i kurserne være kendt stof, men det er præsenteret på en nytænkende og interaktiv måde, så det for dem stadig vil være givtigt at gennemføre kurset.

Valg af kursus til din medarbejder

Hvilket kursus, der er relevant for netop din medarbejder, afhænger af, hvad han eller hun arbejder med til daglig. Det vil altså være dig som driftsleder eller ejer, der skal udvælge det eller de relevante kurser.

Hvert kursus tager cirka 20-30 minutter at gennemføre.

Kurset kræver AgroID

Det er gratis at tage kurserne, det kræver blot et individuelt AgroID for den pågældende medarbejder.

AgroID kan oprettes i forbindelse med starten af det enkelte kursus, hvor du opretter en ”Ny bruger”.

Oplever du problemer med at oprette AgroID, er du altid velkommen til at kontakte SEGES Kundecenter på mail kundecenter@seges.dk eller telefon: 7015 5015.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.