25. oktober 2022

Årets medarbejder i dansk griseproduktion 2022

For andet år i træk kårer Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris årets medarbejder. I år er det Oleksandr Matsiuchenko, der formår at få Nylunds søer til at passe over 15 pattegrise helt frem til fravænning.

Oleksandr Matsiuchenko er Årets medarbejder i griseproduktion 2022

Oleksandr har sin daglige gang i farestalden hos Nylund, og han er med til at levere resultater i topklasse. Der fravænnes over 40 grise pr. årsso, og det med et minimum af ammesøer. I kraft af mælkeanlæg og et super management formår han at få søerne til at passe over 15 grise helt til fravænning.

Fokus på uddannelse

Ud over at være faglig dygtig, er Oleksandr meget afholdt af sine kolleger. Når der kommer nye medarbejdere, er han meget opmærksom på, at de får en grundig instruktion i opgaverne, og han laver arbejds- og rutineplaner, så den nye medarbejder lettere kan få et samlet overblik. Oleksandr er tålmodig og bruger gerne tid på at oplære Nylunds elever i diverse opgaver i farestalden. Han har et godt øje for at få nye medarbejdere til at føle sig godt tilpas og bidrager til at skabe et godt arbejdsmiljø.

Videndeling og teamindsats

Udover sit fokus på uddannelse og arbejdsmiljø udviser Oleksandr et engagement ud over det sædvanlige og formår at omsætte teori til praksis. Han deler gerne sin viden og erfaring med andre. Og flere gange har han lagt videoer på YouTube, hvor han på ukrainsk viser og fortæller om alt, lige fra daglig rengøring af mælkeanlæg til lokalbedøvelse og kastration til hvordan man håndterer søerne, når de flyttes i farestalden.

”Han er i mine øjne er en komplet medarbejder, som opfylder alle de ønsker, vi kan have til vores ansatte i smågriseproduktionen, til perfektion,” fortæller Mogens Balle Kristensen.

Med prisen Årets medarbejder følger der en pengepræmie på 10.000 kr.

Se vindervideoen med Oleksandr Matsiuchenko