8. november 2022

Slagtegrisebesætning søges: Test af slagtegrisestier til fremtidens produktion

Den rullende Afprøvning i SEGES Innovation skal teste slagtegrisestier til fremtidens produktion i relation til produktivitet og svineri, men mangler en besætning. Er det din?

Den omgivende verden vil i fremtiden stille større og større krav til velfærd og miljø. Derfor har SEGES Innovation udviklet en ny sti med plads til ca. 40-50 grise og 40-50 % fast gulv, hvor grises produktivitet i store stier skal sammenlignes med grise i traditionelle stier. En prototype af stien har været testet i sommeren 2022, og SEGES Innovation er nu klar til stor-skala afprøvning, men mangler en enkelt slagtegrisebesætning, der vil være en del af afprøvningen.

Krav til besætning:

  • Tørfodring
  • Fulddrænet gulv
  • Gerne fladt loft og loftventiler/kombi-diffus

Kravene om tørfodring og fulddrænet gulv giver større valgfrihed med hensyn til placering af foderautomater og fast gulv i stien. Det faste gulv etableres ved at overstøbe en del af spaltegulvs/drængulvs arealet.

Prototype slagtegrisesti

Prototype af den sti-type, du kan være med til at afprøve.

Vil du med i afprøvningen?

Er det dig, der skal være med i afprøvningen af den nye sti? Så kan du kontakte:

Lisbeth Ulrich Hansen på luh@seges.dk eller 4081 3112
Torben Jensen på tje@seges.dk eller 2078 5894