24. februar 2023

Erik Larsen ser lyspunkter for griseproducenterne i SEGES’ prisprognose

SEGES Innovation er klar med prisprognosen for 2023, som på trods af en justering i forhold til seneste prognose viser lyspunkter for danske producenter af grise og grisekød. Formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Erik Larsen, glæder sig over, at der er lyspunkter i markedet.

"Det er ingen hemmelighed, at det har været ualmindeligt udfordrende at være producent af grise og grisekød i Danmark de seneste år. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu begynder at se lyspunkter i markedet. Fra et lavt udgangspunkt i 2021 ser vi, at noteringen vil stige i 2023, og det er positivt, selvom jeg også må sige, at jeg havde større forventninger til noteringen, end det vi ser. Samtidig er vi fortsat langt fra de niveauer, vi gerne vil have. Men priskurven bevæger sig i den rigtige retning, og det er trods alt positivt", udtaler Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris. 

Noteringen på grisekød bevæger sig opad i prisprognosen mens prisen på smågrise fortsætter med at stige. Samtidig forventes faldende energipriser og nogenlunde uændrede foderpriser. Ifølge Erik Larsen indikerer det optimisme i markedet. 

"Prisen på smågrise stiger markant. Det er især efterspørgsel fra det tyske marked, der driver den udvikling. Det viser mig, at der er optimisme på det europæiske marked, og at europæiske producenter efterspørger smågrise, fordi de tror på, at de kan sælge dem til slagterierne med fortjeneste. Den positive udvikling i Europa kan også være med til at skabe mere positive strømme for danske producenter", slutter Erik Larsen, formand Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.