15. juni 2023

Til november 2023 kan du igen søge tilskud til miljø- og klimateknologier

Landbrugsstyrelsen har netop informeret om, at de forventer at åbne en ny ansøgningsrunde om tilskud til miljø- og klimateknologier til november 2023. Formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris opfordrer til, at man allerede nu overvejer, om man skal søge ind i puljen.

"Der sker store forandringer i vores erhverv lige nu, som vil kræve store investeringer. Vi skal reducere vores CO2-udledninger med 55 % inden 2030, og det vil kræve, at vi installerer nye miljø- og klimateknologier. En ny tilskudspulje er en oplagt mulighed for, at vi som sektor viser grøn handling og får installeret nogle af de teknologier, som vi ved, at vi skal installere inden 2030. Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at overveje, om det kan være relevant at søge ind i denne ansøgningsrunde", siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris. 

Puljen er på 380 millioner kroner, og den er målrettet miljø- og klimateknologier, som har e dokumenteret miljøeffekt. Der er afsat 90 millioner kroner til teltoverdækning af gylletanke, hvor projektansøgningsbeløbet reduceres til 100.000 kroner. Herudover er der afsat 30 millioner kroner til at reducere ammoniakudledningen fra grisestalde. 

"Der er afsat en flot pulje, som danske griseproducenter kan søge ind i. Sidste år blev Landbrugsstyrelsens pulje markant overansøgt, men ministeren bekræftede at alle, der levede op til kravene ville få tilskud. Derfor kan jeg kun opfordre til, at vi som sektor holder det høje niveau, og får søgt godt ind i puljen. Det er de tiltag, der er med til at fremtidssikre vores erhverv", udtaler Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris. 

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.