5. oktober 2023

To tillæg i noteringen fjernes

Fra 1. oktober lægges indberetningsbonus og bæredygtighedstillæg i den løbende notering og fjernes som tillæg. Det skyldes, at stort set alle griseproducenter modtager tillæg for indberetning af smågrise og bæredygtighedsdata.

Danish Crown meldte i sidste uge ud, at de fra d. 1. oktober 2023 fjerner indberetningsbonus og bæredygtighedstillæg.

Konsekvensen for den beregnede smågrisenotering er, at smågriseprisen fra uge 40 er faldet med 9,11 kr. Indberetningsbonus og bæredygtighedstillæg har været en del af grundlaget for den beregnede smågrisenotering, men det er det ikke længere fra uge 40.

En del af grundlaget siden 2018 og 2023

Fra 2018 har andelsejerne i Danish Crown fået 10 øres tillæg for indberetningen af smågrise. Siden nytår 2023 modtog man også 10 øres tillæg for indberetning af bæredygtighedsdata. Da de to tillæg er på stort set alle afregninger, har bestyrelsen i Danish Crown besluttet, at indberetningen af de to tal er normal og flyttes derfor over i den løbende notering. De producenter, som ikke indberetter disse tal, får i stedet for et fradrag.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.