10. oktober 2023

L&F: Forlængelse af moderniseringskrav betyder meget for erhvervet

Landbrugsstyrelsen har meddelt, at projektperioden for tilsagn til modernisering af slagtegrise- og kvægstalde forlænges med et år. Det betyder, at projekter, der er i gang, men ikke er afsluttede, får 12 måneder ekstra til at komme i mål.

Nu får du 12 måneder ekstra til at komme i mål med projekter om modernisering af stalde. Sådan lyder det fra Landbrugsstyrelsen.
Og den besked bliver modtaget med stor glæde hos Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris:

”Det er en stor glæde for os som erhverv, at Landbrugsstyrelsen ser fornuften i, at vi forlænger tilskudsperioden for modernisering af stalde til slagtegrise og kvæg. Vi har stort behov for investeringer i stalde til slagtegrise. Fra 2020 til 2030 skal 40 % af alle danske stalde til slagtegrise fornyes, hvis vi skal opretholde vores nuværende råvareforsyning til slagterierne. Hertil kommer, at projekterne bidrager til reduceret ammoniakudledning. Derfor er det helt afgørende, at projekter der er i gang, også kommer i mål,” siger Erik Larsen.

Ukraine og corona har sat en kæp i hjulet for byggeprojekter

Flere år med store udfordringer, først COVID-19 og dernæst invasionen af Ukraine, har haft den konsekvens, at mange landmænd ikke har kunnet komme i mål med deres projekter. Det har erhvervet gjort myndighederne opmærksom på, og det er blandt andet en af grundende til, at projektperioden nu er blevet forlænget.

Kvægformand bakker op

Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Kvæg, glæder sig også over, at myndighederne har lyttet:

”De seneste år har været ekstraordinære. Først betyder COVID-19, at mange projekter går i stå, så kommer invasionen af Ukraine, og vi oplever mangel på en række materialer. Vi har arbejdet målrettet på at få en forlængelse, og jeg er meget tilfreds med, at myndighederne har lyttet til os. Det er vigtige projekter, der moderniserer og fremtidssikrer vores stalde ved blandt andet at bidrage til endnu bedre dyrevelfærd og øget effektivitet. Jeg er meget glad for, at flere af de projekter nu kan komme i mål,” siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer sektor for Kvæg. 

For yderligere oplysninger eller spørgsmål kontakt venligst Landbrug & Fødevarers pressetjeneste på presse@lf.dk.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.