30. november 2023

Stor interesse for Pork Academy

Over 40 talenter har søgt om at blive en del af Pork Academy: Masterclass. Den store interesse vidner om, at mange gerne vil blive klogere på deres erhverv, fortæller sektordirektøren.

Deadline for ansøgninger til Pork Academy Masterclass var mandag den 27. november. Der har været stor interesse for at blive en del af programmet. Over 40 har valgt at søge om at blive en del af talentholdet.

”Vi er utrolig glade for, at så mange ønsker at blive endnu klogere på deres fag og få ny faglig viden. Det er vigtigt, at vi har de ypperste ambassadører for dansk griseproduktion. Derfor er jeg utroligt glad for at se, hvor stor interesse, der har været,” lyder det fra Christian Fink Hansen, sektordirektør i Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris.

Talenterne skal nu udvælges

For at blive en del af Pork Academy har det blandt andet krævet en anbefaling fra arbejdsgiver samt en motiveret ansøgning. Nu skal de bedste talenter blandt ansøgerne findes.

”Jeg er sikker på, at vi nok skal få et stærkt hold sammensat. Jeg glæder mig til at møde talenterne og udvikle dem, så vi får nogle stærke repræsentanter i branchen,” fortæller Christian Fink Hansen.

5 kursusdage og en tur til Spanien

Der er mange udfordringer i fremtiden. Derfor er det vigtigt at ruste den kommende generation til de mange krav, der stilles til erhvervet.

”Vi ser frem imod et samfund, hvor der stilles større og større krav til vores erhverv. Vi mener derfor, at det er vigtigt at have klædt den kommende generation på, så de både kan udfordre holdningerne, men samtidig opfylde de krav, som der lægges på branchen,” siger Christian Fink Hansen.

Pork Academy: Masterclass

Masterclass’en kommer til at bestå af 5 kursusdage:

  • Kursusdag 1 giver dig indblik i samfundets forventninger til dansk griseproduktion og et dybdegående fagligt indblik i, hvordan avl og avlsmål er afgørende for, at danske griseproducenter er blandt verdens mest effektive.
  • Kursusdag 2 giver dig en dybdegående viden i fodring, foderstrategier og -optimering i teori og praksis.
  • Kursusdag 3 giver dig en grundig viden om sundhed og velfærd, herunder besøg på laboratoriet i Kjellerup. Derudover bliver du klogere på de nyeste tendenser inden for dyrevelfærd for grise.
  • Kursusdag 4 giver dig en indgående viden om samarbejdet i værdikæden fra smågriseproducent til afsætning, til slagtegriseproducenter og slagteriet. 
  • Kursusdag 5 giver dig viden om vigtigheden af ledelse i en stor moderne griseproduktion, herunder introduktion til ledelse, medarbejderudvikling og fastholdelse.

Programmet afsluttes med en femdagesstudietur til Spanien i november 2024.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.