22. februar 2024

So-seminar giver praktisk viden til et mere produktivt sohold

I et produktivt sohold gælder det om at have en høj so-overlevelse og fravænne mange robuste grise, så de får en god opstart i smågrisestalden. Få den praktiske viden til at optimere produktivitet hos dit sohold ved dette års So-seminar i Fredericia den 19. marts.

For at bidrage til et godt sohold er det vigtigt at både medarbejdere, ledere og ejere har den nyeste viden, der relaterer sig til arbejdet i so- og smågriseholdet. Ved So-seminaret i år vil man med viden fra seminaret kunne tilpasse arbejdsgangene i stalden, så bedriften forbedrer produktiviteten, øger dyrevelfærden, samtidig med at det bidrager positivt landmandens bundlinje.

"I år er der både fokus på, hvad man kan gøre her og nu for at forbedre produktiviteten i soholdet, men vi tager også et kig på, hvad fremtiden bringer. Det er vigtigt, at overlevelsen øges blandt både søer og pattegrise, og at smågrisene kommer godt fra start. Så derfor har vi nøje udvalgt de mest relevante emner til seminaret", fortæller Janni Hales Pedersen, der er fagchef i SEGES Innovation og vært for dagen.

Tre temaer – tre tidspunkter at flytte soholdets produktivitet

Dagen er delt op i tre temaer: Bedre so-overlevelse, at få flere pattegrise frem til fravænning samt sundere fravænning. Det er altså temaer, der koncentrerer sig om tiden før faring, under diegivning og efter at grisene er fravænnet.

"Oplæggene kommer blandt andet ind på fodring af polten, pasning af pattegrisene i store kuld og korrekt management af smågrisene, så man undgår, at de får fravænningsdiarré. Det er alle ting, som både ejer, medarbejdere og driftsledere kan bruge til at forbedre hverdagen i stalden samt bundlinjen for bedriften", forklarer Janni Hales Pedersen og tilføjer:

"Vi præsenterer også nyeste erfaringer indenfor farestier til løse, diegivende søer, nu hvor flere står overfor at skulle investere i nye farestalde i fremtiden."

Hør fagchef Janni Hales Pedersen fra SEGES Innovation fortælle, hvad programmet for So-seminar er bygget op omkring – og hvorfor du selvfølgelig skal deltage i seminaret den 19. marts.

Forskere og faglige med den nyeste viden

Sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Christian Fink Hansen, vil opdatere deltagerne på, hvad der sker i det politiske landskab. Rådgivere, dyrlæger, eksperter og forskere fra SEGES Innovation og Aarhus Universitet vil fremlægge den nyeste viden og de seneste resultater.

Foto: David Rosted, L&F Gris

Hvor og hvornår

So-seminar afholdes den 19. marts i Messe C Fredericia kl. 9.00 til 16.00, hvor du også får frokost og mulighed for at netværke med andre i branchen.

Seminaret afholdes af Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris i samarbejde med SEGES Innovation.

Se program og tilmeld dig på soseminar.dk

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.