18. april 2024

Erik Larsen: Det gør ondt at se, at slagteriet i Ringsted må lukke

Torsdag den 18. april meddelte Danish Crown på baggrund af to års udfordringer for den danske produktion af slagtegrise, at slagteriet i Ringsted er blevet indstillet til lukning.

Lukningen af Danish Crowns slagteri i Ringsted d. 18. april er et led i fremtidssikringen af Danish Crown, som blandt andet sætter fokus på effektivisering af koncernen og forædlingen af produkterne. 

Formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, Erik Larsen, bakker op om Danish Crowns strategi, men understreger samtidig, at det gør ondt på ham som slagtegriseproducent at se, at slagteriet i Ringsted må lukke. 

"Som slagtegriseproducent på Sjælland, har slagteriet i Ringsted altid været en central del af min hverdag som landmand. Derfor gør det ondt at se, at slagteriet nu bliver indstillet til lukning. Slagtegriseproduktionen har været alvorligt udfordret i de seneste to år, hvilket særligt skyldes en helt enormt stor efterspørgsel og dermed prisstigning på smågrise fra særligt Tyskland. Det betyder færre grise til slagtning. Jeg bakker fuldt ud op om Danish Crowns strategi, og jeg tror på, at effektivisering og forædling vil fremtidssikre koncernen. Men som slagtegriseproducent på Sjælland, er det en meget trist dag i dag, hvor jeg særligt tænker på de mange dygtige og engagerede medarbejdere på slagteriet", siger Erik Larsen.

Erik Larsen understreger, at det er helt afgørende, at der nu kommer gang i investeringerne i nye stalde til slagtegrise, da det er forudsætningen for en stabil tilgang af grise til de danske slagterier. 

"Hvis vi vil styrke råvaregrundlaget til slagterierne, skal der gang i investeringerne i de danske slagtegrisestalde. Vi har desværre set meget politisk usikkerhed om vores erhverv. Det betyder, at vi har et stort investeringsefterslæb, fordi der er mange, der er bekymrede for hvad fremtiden bringer, og derfor tør man ikke investere millioner i en ny stald til slagtegrise. Så skal udviklingen vendes, skal vi have et klart politisk signal om, at vi skal have højværdiproduktion af grisekød i Danmark, og de gode arbejdspladser, der følger med den. Det signal kan eksempelvis være politisk opbakning til at øge investeringerne i nye stalde til slagtegrise med linespil, som også har store fordele i forhold til bæredygtighed og dyrevelfærd", siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.