17. oktober 2024

Lavere afgift til Svineafgiftsfonden

Svineafgiftsfondens bestyrelsen har indstillet en afgiftsnedsættelse til Fødevareministeren, som nu er sendt i høring i en bekendtgørelsesændring.

Til finansiering af aktiviteterne opkræver Svineafgiftsfonden produktionsafgifter for eksporterede og slagtede grise. Bestyrelsen i Svineafgiftsfonden har indstillet en afgiftsnedsættelse til Fødevareministeren for 30 kg grise og slagtegrise.

Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris siger, at bestyrelsen har været sig meget bevidst om den økonomiske situation i sektoren, og at de i lyset heraf har været ekstra opmærksomme i prioriteringerne. Det glæder ham, at det er lykkedes at sænke afgiften til Svineafgiftsfonden i 2025., hvor afgiften for 30 kg grise sænkes fra 3,00 til 2,90 kr. pr. smågris. For slagtegrisenes vedkommende er afgiftsnedsættelsen fra 6,75 kr. til 6,10 kr.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har bekendtgørelsen i høring med frist for indsigelser den 8. november 2024.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.