23. oktober 2024

Louise Korsgaard Frederiksen kåret som Årets Elev 2024

Louise Korsgaard Frederiksen er blevet kåret som Årets Elev 2024. Den prestigefyldte pris blev uddelt på årets Grisekongres, hvor Louise blev anerkendt for sin passion for landbrug og sit stærke engagement i griseproduktionen.

"Landbrug er det fedeste i verden, og jeg kan ikke lade være med at snakke om det," fortæller Louise, som deler sin hverdag med næsten 4.000 følgere på TikTok. Her formidler hun landbrugets mange facetter på en levende og inspirerende måde. Flere af hendes videoer er blevet set over 100.000 gange, og hun besvarer spørgsmål om alt fra farestalde til livet som landmand. 

Fod under eget bord

For Louise er målet klart: hun vil være selvstændig landmand. 

"Det er ikke et spørgsmål om hvis – det er et spørgsmål om hvornår," siger hun bestemt.

Louises engagement rækker langt ud over de sociale medier. Som bestyrelsesmedlem i LandboUngdom og elev på Asmildkloster Landbrugsskole har hun skabt sig en vigtig rolle som ambassadør for dansk landbrug. 

"At have Louise i klasseværelset er en fornøjelse. Hun er altid smilende og fuld af energi. Hun er en fantastisk repræsentant for dansk griseproduktion – og for landbruget generelt," siger Lars C. Nielsen, hendes underviser på skolen.

Louise Korsgaard Frederiksen er elev på Asmildkloster Landbrugsskole og indstillet til prisen af underviser på skolen Lars C. Nielsen.

Passion viser vejen

Louises mor, Tina Korsgaard Frederiksen, der også er griseproducent, er stolt over datterens dedikation. 

"Jeg tror, fremtiden bliver vild, især indenfor griseproduktion. Louise er ung, frisk, og hun vil det virkelig. Jeg var nok ligesådan, da jeg selv startede," fortæller Tina med et smil.

Med sin energi, passion og evne til at formidle landbrugets verden er Louise Korsgaard Frederiksen en værdig modtager af prisen som Årets Elev 2024. 

Ud over den flotte titel som Årets Elev 2024 kan Louise Korsgaard Frederiksen også glæde sig over en præmie på 10.000 kroner.

De andre nominerede

De to andre nominerede elever, der hver bliver præmieret med en pengepræmie på 5.000 kroner, er Kia Møller Thomasen og Valdemar Hauge Johnsen.

Valdemar Hauge Johnsen er elev på Gråsten Landbrugsskole.
Kia Møller Thomasen er elev på Lundbæk Landbrugsskole og nomineret til Årets elev af underviser Pia Knudsen.
Med prisen som Årets elev ønsker Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris at sætte fokus på branchens dygtige elever, som blandt andet udviser faglighed, initiativ og nysgerrighed.

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret om dansk griseproduktion og Noteringen. Modtag nyhedsbrevet hver torsdag. Udfyld e-mail, navn og arbejdsplads/virksomhed.

Når du tilmelder dig, vil du modtage en e-mail med et bekræftelseslink. Du modtager først nyhedsbrevet, når du har bekræftet din tilmelding.

* Skal udfyldes

Dit samtykke til at modtage det ugentlige nyhedsbrev kan du til enhver tid tilbagekalde ved at afmelde dig nyhedsbrevet eller kontakte os på gris@lf.dk.

Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris behandler dine personoplysninger som beskrevet i Landbrug & Fødevarers privatlivspolitik.